Arbete pågår!!

Ja ungefär vid samma tidpunkt förra året stod det bygge utav häststall på schemat! Nu står jag där igen... murar golv, planerar hur många plankor som ska köpas hem, ska vi skruva upp skenan där eller ska den sitta så istället??

Ja så ikväll är äntligen golvet på plats och det ser super bra ut!!Så snart kan Guldklimpen flytta hem =)


Lipstick´s stora mardröm..... Dressyr häst ;)


"Bildrace" från Frosta rf med Sixten!


Niklas gjorde det igen


-Imponerade!!!

Här kan ni läsa!Det roligaste är att det snart är tränings dax för han igen =)

När tränar inte vi ryttare våra arm muskler???


Hästarna har vilat idag och det var även tanken att jag skulle göra!

Tills jag insåg att alla mina hinder behöver flyttas.
Det är en sådan här dag man önskar att man knappt har någon hinderpark ;)


Spec. när man har 16 hinderstöd, 24 bommar + plank m.m m.m att flytta på...
Ahja man klagar inte när man ska hoppa i vart fall =)


Söndagens tävling i Halmstad

Slutade i häll regn.....!!!

Alla berörda kommer att minnas denna dag som ett stort regn moln! Dock kommer jag även minnas att det var denna dagen Lipstick gjorde sin debut i Lätt klass (100) med två dagars förberedelser och att även Sixten kvalade upp sig till lätt klass! Inte nog med det utan han blev även 5:e placerad!!!! 


Terrängen får man väl säga vad man vill om... Arrangören var dock väldigt kloka som flyttade några utav hinderna som hade varit med i klassen tidigare för att minska olycks risken lite i vart fall. Likadant det fanns några hinder som det var sagt att dom skulle höja lite men även det lät man bli pga regnet! Klokt!


Sixten gjorde ett lite tråkigt dressyr program men än dock fick han helt okej med poäng!
Hoppningen stutsade han runt utan att vara i närheten av bommarna.

Väl dax för terrängen så satt jag på en extremt taggad herre!
Han tycker det är så himla kul och han bjuder till på allt!!!


Lipstick
Hennes dressyr program red jag enbart igenom kvällen innan ;) Ahja vill man rida lätt klass så vill man och då ger man sig den på att det ska gå!

Lipstick var väldigt fin och framför allt väldigt arbetsvillig och positiv till dressyren och programet passar henne väldigt bra! Dock gjorde jag några ryttar missar och "höll på" att rida fel väg eller ja det blev ett par meter fel ;)

Hoppningen hade vi ett litet missförstånd och en bom föll.

Ut i terrängen med tanken i huvudet att marken var super vattensjuk och extremt halt! Så målet var att ta sig runt i lagom tempo och inte riskera någonting!
Fick ett stopp tidigt i terrängen eller rättare sagt det var jag som svängde undan. Hittade inget bra läge och fick alltså inte till någon vettig avsprångs punkt. Så efter en volt så hoppade vi vidare och hoppade stengärden, nerhopp, häckar, smala hinder kombinationer, porlande dike, gravar och en massa annat!
Lite skillnad på banläng nu när man går upp en klass, men kanske framför allt på antalat språng!

Debutanten gick över 15 språng, lätt klass över 24 språng!! Det krävs sin häst för det! =)


Sixten hoppat 3:e hindret. 
Fotograf: den uthålliga hästskötaren till lika pojkvän som trots flera timmar i regn fortfarande vill vara tillsammans med sin häst galna tjej ;)


Lite extra krydda i livet


Det finns en häst som både kan göra livet lite extra surt för mig samtidigt som det ger mig otroligt många extra skratt!!

Hästen heter "ala busfrö" /  Corall 


Jag hade precis tagit in Lipstick och Sixten från hagen och var på väg att hämta deras kraft foder. Just i detta ögonblick hör jag en häst gå i stallgången. Förbryllad vänder jag mig om med tanken i huvudet, -Hmm... vilken boxdörr glömde jag stänga ordentligt igentligen...?!


Nehej nej tjii fick jag, inlunkandes kom nämligen Corall!
Jag hade satt i alla trådarna i staketet tidigare. Ja det var jag helt säker på!!

Ja Ja på med en grimma på Corall och sen var det bara att promenera ut igen med henne..
Väl ute vid hagen så ser jag till min förvåning att trådarna hänger där jag hade hängt dom innan.. Märkligt!

Men jo jo mensan den gamla hon kan än! Corall tog ett skutt  över och vips så var hon ute på sin egna lilla promenad.. Pappa bevitnade det hela och han påstår att det var luft i det språnget!!

Opps,, öppningen i staketet står för det första i ganska brant uppförs backe och är ca 120-130 högt!


Ja Tanten Corall var i vart fall inte nöjd med att vara kvar i hagen själv medans dom andra skulle stå i stallet och äta havre. - Icke utan Corall ;) nej nej men stå i stallet då om du vill...

Corall har alltså lyckats igen! Ingen ska tro att dom kan bestämma över henne, så har det alltid varit och kommer alltid att förbli!


Äntligen tbx ;)

 

Måste hålla er lite uppdaterade på tävlingsfronten så ikväll får det bli en kort summering utav söndagens tävling!

 

Lipstick
Dressyr momentet
Gick en hel del mot handen och var lite ivrig vid några tillfällen vilket inte alls var till hennes fördel då hon är svår att få sammarbetsvillig vid dom lägena... Vill ha henne mer uppmärksam men framföra llt mer aktiv i sin bakbens aktivitet.

Hoppningen slarvade "donnan" en del och några bommar flög. Gudarna vet hur svårt det är att rida en hopphäst som i normala fall hoppar och framför allt tränar på en betydligt högra höjd ordentligt på små "fjutte hinder".

Uthållighetsprovet gjorde hon galant!! Tidsmässigt visste jag att jag låg väldigt exakt på tiden och om vi inte skulle stöta på några problem så skulle vi gå i mål ganska så perfekt =)
-Tre sekunder till godo!

Så nu har Läppstiftet klättrat en liten bit till på sin karriärs stege!!
Nästa gång är Lätt klass som gäller istället =)
Sixten

Ja Sixten och jag travade in på den där gräs beklädda dressyrbanan 8:00 piiiiiip!!

Han gjorde en väldigt bra runda och vi fick bra betalt för den också ;)
Finns som tur är alltid saker att gnälla på, så som inridningen... Har man inte han väldigt aktiv framför skänkeln så har han väldigt lätt för att vingla lite..
Ja som sagt finns alltid saker att träna på!


Även Sixten hade ner några bommar på banhoppningen.

Uthållighetsprovet började med en något motsträvig och tittig Sixten. Ingen riktigt bra förklaring till detta igentligen då det var inbjudande stockhinder. Men lite längre in på banan så flöt det på väldigt bra, tills vi kom till en väldigt smal stock som tätt efterföljdes utav vatten och sen stock ut. Där blev det tvär stopp i sista galopp steget! Så det blev en volt och så på det igen!

Tyvärr kostade detta stoppet några onödiga straff poäng. Men men vad ska man säga... Han sköter sitt jobb j...vligt bra med tanke på att det är hans andra start!!


Det var denna dagen till detta ;)


RSS 2.0