Söndagens tävling i Halmstad

Slutade i häll regn.....!!!

Alla berörda kommer att minnas denna dag som ett stort regn moln! Dock kommer jag även minnas att det var denna dagen Lipstick gjorde sin debut i Lätt klass (100) med två dagars förberedelser och att även Sixten kvalade upp sig till lätt klass! Inte nog med det utan han blev även 5:e placerad!!!! 


Terrängen får man väl säga vad man vill om... Arrangören var dock väldigt kloka som flyttade några utav hinderna som hade varit med i klassen tidigare för att minska olycks risken lite i vart fall. Likadant det fanns några hinder som det var sagt att dom skulle höja lite men även det lät man bli pga regnet! Klokt!


Sixten gjorde ett lite tråkigt dressyr program men än dock fick han helt okej med poäng!
Hoppningen stutsade han runt utan att vara i närheten av bommarna.

Väl dax för terrängen så satt jag på en extremt taggad herre!
Han tycker det är så himla kul och han bjuder till på allt!!!


Lipstick
Hennes dressyr program red jag enbart igenom kvällen innan ;) Ahja vill man rida lätt klass så vill man och då ger man sig den på att det ska gå!

Lipstick var väldigt fin och framför allt väldigt arbetsvillig och positiv till dressyren och programet passar henne väldigt bra! Dock gjorde jag några ryttar missar och "höll på" att rida fel väg eller ja det blev ett par meter fel ;)

Hoppningen hade vi ett litet missförstånd och en bom föll.

Ut i terrängen med tanken i huvudet att marken var super vattensjuk och extremt halt! Så målet var att ta sig runt i lagom tempo och inte riskera någonting!
Fick ett stopp tidigt i terrängen eller rättare sagt det var jag som svängde undan. Hittade inget bra läge och fick alltså inte till någon vettig avsprångs punkt. Så efter en volt så hoppade vi vidare och hoppade stengärden, nerhopp, häckar, smala hinder kombinationer, porlande dike, gravar och en massa annat!
Lite skillnad på banläng nu när man går upp en klass, men kanske framför allt på antalat språng!

Debutanten gick över 15 språng, lätt klass över 24 språng!! Det krävs sin häst för det! =)


Sixten hoppat 3:e hindret. 
Fotograf: den uthålliga hästskötaren till lika pojkvän som trots flera timmar i regn fortfarande vill vara tillsammans med sin häst galna tjej ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0