Staket sprängare

Hur glad blir man igentligen när hästarna på ett eller annat sätt förstör staketet??
Senast ikväll hände det (igen!).
Lipstick blev livrädd för Mamma när hon kom gåendes från typ ingenstans i mörkret..
Så ja det resulterade i att hon sprängde tre trådar i grind öppningen...
Smart?? Näääää inte direkt!

Suck.... Ibland vill man bara inte ha häst ;)


Shopping

Men fy så besviken jag blev på mässan...!!
Jag hittade ju knappt något utav det jag letade efter. Eller visst fanns det gott om grejor, men inte just det jag var ute efter...

Faktum med att jag enbart hade en kasse med mig när vi gick därifrån.
Detta var vad som fanns i den!
Eller hur är det dåligt??!!


Shopping dax!

Shopping lista inför dagens tripp till Göteborg!

  • Nya tävlings ridbyxor
  • Nytt tävlings schabrak
  • Eskadron bak bensskydd/ alt. ett helt nytt set!
  • Träns till Sixten
  • Ev. en ny hjälm

Förvånad?

Behöver jag skriva mer än GÖTEBORG?


Träning mitt i smäll kalla vintern!Träningen var igentligen inte så värst märkvärdig utan det blev en hel del studs övningar med både korta serier med tre bommar men även serier med upp till sju bommar.
 Vi passade även på att rida galopp bommar på volt, samt lite "vanlig" trav cavaletti.
Fokus för träning var framför allt att är det böjt spår så är det böjt spår men för det ska inte hästen flyta ut.
I övrigt var vi även petiga med att ha en aktiv häst hela tiden och att det inte ska föränndras bara för att man vänder upp mot er serie.


Ja lite sådant pyssel höll vi på med ;)
Kanske ska säga att Sixten gjorde det väldigt bra!!


Träning på schemat!

Idag är det inbokad träning för Daniel.... Äntligen!!!
Det är en plåga att åka dit men sååå skönt när det är över ;)

Återkommer ikväll med en liten summering!

Lipstick våren -09

Besvärlig häst ägare ;)

Vad är viktigt i ditt stall? Eller för er som hyr in er i ett stall, vad kollar ni efter innan ni bestämmer er för just det stallet?
Sätter ni rutiner för hästarna framför att det ser kliniskt rent ut? Eller måste stall inredningen vara alldeles ny för att ni ska vilja ha er häst där?


Jag har haft mina hästar inhyrda lite i omgångar... När jag köpte min första ponny så stallade jag in han på granngården. På den tiden kan jag väl inte skryta med att jag hade några större krav på stallplats. Han skulle bo där så var det bara! Mina föräldrar var inte häst kunniga för fem öre heller så dom såg mest bara till att det skulle vara kunniga människor i min närhet! Klokt tänkt!

Gården bytade hyres gäster och mina hästar fick flytta hem till våran gård. Ja redan då hade jag mer än en häst ;) Jag var väl si så där en 15 år vid det tillfället. En stor häst köptes året efter och även den fick flytta hem till våran gård.

Tiden gick och helt plötsligt skulle man bli sambo... Lite letande fram och tillbaka efter stall plats tog fart. Något av det viktigaste för mig då var att ha dom väldigt nära! Jag ville kunna åka till stallet två gånger om dagen minst om jag ville utan att behöva sitta i bilen hur mycket som helst. Två kilometer bort kan man väl inte klaga på? ;)

Stallet hade väldigt många andra fördelar, så som att det enbart fick plats med fyra hästar (springer inte så mycket folk i stallet då) som max var vi tre häst ägare samtidigt. Så vi hade det väldigt lugnt och skönt. Visst det blir mer jobb att dela på men jag tar hellre det! Ett stort minus var ridvägarna. Fanns nästan inga alls.... Tur att vi hade paddocken och fälten!

Våren -09 flyttade så åter mina hästar hem till mina föräldrars gård för sommar bete! Efter några veckor kom planerna på att renovera gamla ko stallet och göra häst stall! Sagt o gjort.. Häst stall är det men det är ännu bara halv färdigt. Det ska byggas fler häst boxar men i nuläget behövs det inte fler så det får vänta tills sommaren.

Åter till inläggets "tema".

Skulle jag hyra in häst igen någonstanst skulle jag först och främst se till att det finns vettiga rutiner för hästarna. Dom ska vara ute så mycket som möjligt. Helst 9-12 timmar om dygnet. Givetvis kan dom gå in tidigare om det är snö storm eller dylikt!
För övrigt vill jag ha en ren och snygg stallgång inte en massa saker som är slängda lite här o var. Nej ordning och reda Tack!

Små hagar är också en sak jag är "allergisk" mot. Nej låt hästarna ha lite plats att röra sig på.

Foder är även en väldigt viktig sak som jag hade tittat väldigt noga på. Grov fodret måste hålla hög kvalité (kan det bero på att mina föräldrar skördar hö och levererar till många tävlings ryttare ;)

 

Summa summarum utav detta inlägg blir nog att jag skulle ha svårt att hitta ett perfekt stall för att hyra in mig i igen ;)


JAG FIXADE DET!!!!

Var mest bara det jag ville berätta just nu  ;) ;)


Ridningen får en dags paus!

Imorgon är en ovanlig dag... Jag ska nämligen inte rida ;) Inte många dagar för tillfället som jag inte rider en ända häst.
Jag behöver spara all kraft jag kan inför kvällens test!
Det är nämligen dax för Brandmans testet
Nervös? Nja... Ja okej då lite är jag men jag är mest uppspelt över att det äntligen ska bli av!!Som jag har väntat på att få lov att göra det! I höstas hade jag tid bokad för att göra det men då råkade jag ut för en trafik olycka och vips så försvann den chansen att söka till den utbildningen... Min dröm försvann ur min synvinkel och jag gav i stort sett upp det helt och hållet att jag någonsin skulle kunna göra det. Ryggen fick tyvärr mycket stryck av den smällen men nu är jag ordentligt "back in business"!

Efter lite mejlande och ringande så har jag nu äntligen fått till att jag ska få åka med en brandkår minst en dag kanske två! *jippi* He He jag är som ett litet uppspelt barn som just har fått glass ;)

Mitt i allt mitt ringande så får jag ett erbjudande från en brandstation väldigt nära där jag bor (dom hjälpte till när jag blev skadad) om att komma och göra brandmans testet hos dom helt gratis. Schysst! Det är nämligen inte helt gratis det där testet. Visst jag hade gjort det ändå man jag blev såklart väldigt glad att dom erbjöd mig det så imorgon kväll är det dax!!!Håll tummarna!!!!!

 


Kan dom bli fler?

Har jag fler box platser i stallet....???

Tydligen eftersom det kommer flytta in en ny häst i veckan!!!


Finns det någon väder gud?

Ja nu får jag väl krypa till sanningen och erkänna att det räcker med snö!! Tack men nu är det bra.... Jag älskar snö dels för att jag är glad för att åka skidor, det för med sig mycket bra träning för hästarna och fram för allt att det blir så mycket ljusare på kvällarna vilket innebär att man kan rida mycket längre =)

Men nu uppgår snö djupet till över 50 cm och det börjar bli för jobbigt....
Jag vill fortfarande ha kvar snön men kanske inte riktigt så här mycket!
Vet ni vad det värsta är?

Det snöar igen......Ni får njuta av en bild från ett utav alla fälten jag brukar rida på, i detta fallet en väldigt bra och härlig backe som jag lovar att jag använder flitigt både vinter som sommar!!

Skogs träning!

En ridtur som liknar alla andra =)

Många frågar hur jag gör för att hålla igång mina hästar under vinter halvåret och framför allt nu när det för en gång skull har varit snö i månader.

Inga problem!

Trots att jag varken har paddock eller ridhus hemma så är hästarna i tävlings kondition och fram för allt är dom väl ridna! Men hur?
Jo jag har underbara skogsvägar!


Denna bilden tog jag för några dagar sedan då jag, Lipstick och såklart min hund queen var på skogs runda!
Det är här jag tränar mina hästar!

Dels har hästarna en helt annan framåt bjudning och framför allt så tycker dom aldrig att det är tråkigt när vi väl åker till ridhuset för dom är där så sällan. Hur svårt är det då att rida dressyr på skogs vägar?
Inte alls, klart att det kan vara svårt om man skulle vilja göra en volt... Planering kallas det! Utnyttja dom lite större korsningarna där det finns plats för att rida en volt.

Lite "skogs övningar" följer..

Skänkelvikningar
Galopp ombyte
Öppna/ sluta
Halter
Igång sättningar
Tempo växlingar, dels inom gångarten man rider men även mellan gångarterna.
Nu har ni en liten anning om vad jag hittar på i skogen =)

 

 


Mix

Idag tycker jag allt att vi rotar fram lite gamla bilder och bjuder på dom =)Lipstick hösten -08


Calissa sommaren -08Corall o Calissa hösten -08

På jakt efter en träbock!

Vad gör man en snöig lördags morgon? Jo jag stiger upp redan klockan 6 för att hinna släppa ut och gödsla till hästarna innan det var dax för.... Ja just det, jag skulle ju följa med Marie och provrida några hästar!

Marie´s krav är inte så värst stora igentligen men det var uppenbarligen svårare än jag trodde idag!
Bör vara halvblod eller fullblod, utbildad si så där LB/LB i vart fall.
Lite åt läromästar håller då det ej ska vara någon unghäst utan får gärna vara si så där 8-12.

Ja och så klart vill man ha den så billigt som möjligt ;)


Första hästen var ett fullblod på 7 år. Stamen var helt ok! Mitt första intryck utav hästen var: Men herregud vilken omusklad hals!!!
Allt eftersom hittade jag fler och fler fel...
Det ända riktigt positiva med denna hästen var att den var väldigt trevlig att rida! Extremt lyhörd vilket jag ser som ett stort plus! Hoppa kunde den också med väldigt fin teknik =)
Men nej tack denna hästen ska inte Marie ha.

Häst nummer två var också den ett fullblod. Redan på infarts vägen frågade jag Marie om vi skulle vända och köra därifrån igen! Ett rukel mitt ute i skogen,, inte nog med det för hästarna såg för j*vliga ut!! Den stackaren vi skulle titta på hade nog inte haft täcket av dom senaste månaderna... Ja jag skojar tyvärr inte....
Våran titt slutade där, det var ingen häst som förtjänade att ridas på, inte i det skicket!

Häst tre och fyra var på ett försäljningstall där jag brukar rida till hästar lite då och då. Så alltså lite hemma plan för mig ;) Båda två var danska importer med bra hopp stam!
Tyvärr var dom båda lite för stora och tung ridna för Marie´s smak.

Häst fem var ett fullblod på 12 år som Marie hade varit och prov ridit för ett tag sedan och fastnat! Nu ville hon igentligen mest veta vad jag tyckte och framför allt att jag skulle hoppa den!
Som så många andra hästar med några år på nacken finner man nästan alltid några skavanker!
Här var det något överben m.m

Men den var otroligt trevlig att rida! Visst ingen häst för dom högre klasserna men det var inte det vi letade efter idag heller. Men helt klart en häst som kan hjälpa Marie på traven i sin ridning =)

Finns hon någonstans?

Alla har vi väl något minne utav en speciell häst som man så gärna hade velat ha eller i vart fall vetat var den fanns nu?! Kanske en häst man hade på foder eller var skötare till under en period.
Ja ni vet den hästen man på något viss fastnade för.... Men varför?


Jag har många hästar i minnet som jag väldigt gärna skulle vilja veta hur det har gått för och vart dom har tagit vägen!! Några har jag lyckats få kontakt med på ett eller annat sätt...

Men det finns en alldeles speciell häst som sitter djupt på min näthinna.....

Saroya

Jag minns tyvärr inte hennes ålder men skulle gissa att hon bör vara ca 10 år nu.
Vid första anblick är detta ingen vacker häst utan hon ser snarare för jäklig ut ;)
Långa ben, kort kropp/rygg.. Väldigt speciellt temprament m.m m.m

Jag träffade henne under tiden jag jobbade på ett försäljnings stall. Jag är otroligt glad för tiden jag fick träna och tävla denna häst. Men inget varar för alltid och hade man kunnat fylla stallet med hästar så hade jag gjort det =)


Kvälls hoppning!

Blir bara en super kort summering av dagens tävling!

Ikväll begav jag mig till åstorp för regional kvälls hoppning!
Lipsticks tur att tävla igen efter vinter vilan och det må jag säga att hon gjorde suveränt!!!

Hon kändes super stabil i både 110 och 120 !!!

Blev dessutom 6:e placerad i BÅDA klasserna! =)


kallt, kallare, kallast.....

Hur kan vi häst människor vara så dumma att vi tillbringar timmar och åter timmar i is kalla ridhus.. Frivilligt!!

Igår kväll var åter igen ett sådant tillfälle för min del. Jag klädde på mig efter konstens alla regler och rekommendationer. Men tror ni att jag höll mig varm? Nej nej efter två timmar i ridhuset höll jag på att frysa fast!
Min vän Marie provred en utav hästarna vi kollade på men den blir det i vart fall inte...

Till helgen är det åter dax för mig att följa med henne, men då ska jag rida!! För Marie har redan var

Hjärta


Stolpe ut skulle man kunna säga...

Äntligen var det dax för årets första tävlings start!!

Upp i ottan för att fodra, packa in hästen och det bästa av allt... Se en sömnlös Karin ;)
Ja Karin skulle följa med och vara min hästskötare dagen till ära. Men jag vet inte riktigt vad som gick fel för henne igår kväll ;) Jag pratade med henne vid 22 tiden och då skulle hon gå och lägga sig, men vad gör hon? Jo hon följde med några vänner ut =) Då går det som det går Karin och det har du fått höra måååånga gånger idag ;)

Väl på tävlingen så fick jag se att även Johanna (rider för samma klubb som jag) skulle vara med och tävla idag!! Kul =)

Framridningen höll till utomhus och den var tyvärr urdålig!!! Sten fruset.... Jag valde att skritta fram Sixten lite längre än planerat och sen trava dom sista minuterna innan det var dax för framhoppning. Väl i ridhuset och efter lite galopp arbete så hoppade vi fram. Dock tycker jag att han slarvade lite men man kan tyvärr inte få allt här i världen. När det blir lite högre då skärper han verkligen till sig!!

In på banan och väl där blev det ett pet, ett riktigt slarv fel från hans sida.. Dom två sista hinderna låg på en lång rak linje. Vi kom jätte bra på det näst sista och Sixten blev lite stark mot sista och nu i efterhand kan jag säga att jag skulle ha tagit en bättre förhållning för då hade avståndet stämt! Men icke gjorde jag väl det i stundens hetta.. Nej nej utan i stället låg vi jätte stort till det hindret varpå Sixten faktiskt stannade och jag flyger!!

Ja så kan det gå....

Inför andra klassen hoppade vi fram jätte bra och Sixten var så där lagom taggad!
Vi var bra på det i början och jag red dom planerade svängarna. Mot hinder nummer åtta ligger jag åter igen alldeles för stort in och jag gör åter igen samma tabe.... Inte riktigt så illa, förhållningen blev bättre och jag fick in ett galopp språng till men mister lite lyt och en bom åker. Ja man kan inte få allt här i världen  =)

Summa sumarium av dagen är ändå väldigt bra. Jag börjar "rida in mig på sixten" mer och mer. Han är trots allt väldigt duktig och det går att rida väldigt snävt med honom.

over and out!


Kvälls puts på hästarna

En lååång häst dag har denna fredagen varit.. Tanken var inte riktigt så från början men vad gör väl det?!
Klockan åtta var hästarna ute och jag satt på ryggen på Sixten och skrittade en sväng. Efter det så fick jag snällt ta tag i gödslandet. Hur kul nu det är igentligen.... Nödvändigt ont! Är det inte märkligt att man står ut med att göra det varje dag år ut och år in.....???

På eftermiddagen begav jag mig till Annah och hjälpte henne att flytta hennes hästar till ett nytt stall! Läs om flytten på Annah´s blogg!

Väl hemma igen så passade jag på att städa lite i stallet, jag måste erkänna att det behövdes!!!
Till sist så blev det en rejäl puts på alla hästarna! Himmel vad dom njöt!!!


Så blev klockan mycket även idag och jag tror bestämt att det är säng dax för min del...
Imorogn är det pak pax eftersom det är dax för årets första tävling på söndag!!
 =)

Vem är ägaren till en listig häst?

Idag kan jag bara konstatera att jag har en omöjlig häst på mitt samvete...!!!

Efter lite om och män imorse så kom jag ut och gav hästarna mat och fick sett att Corall´s bandage hade glidit ner lite. Inte mer med det tänkte jag och tog ut henne ur boxen och band upp henne. Fick plockat fram alla saker jag behövde och började linda om min lilla häst igen. Ni som känner Corall vet om att den hästen har ett morgon humör som ingen vill råka ut för..... Helst ska man bara gå ut i stallet och släppa ut henne i hagen.. Så glad är hon för att stå inne på dagen ;)
Nu när jag ändå hålle rpå att berätta om min hästs alla små konstigheter kan jag ju lika gärna berätta att hon skulle haft total boxvila i tre dagar till =)

Jag kunde hålla inne första dygnet ;)


Så nu ska jag åter gå till att berätta om det jag höll på med från början... Coralls bandage! Efter en hel del svordomar från min sida så var min häst bandagerad igen och redo att gå ut i hagen!

Efter det körde jag iväg och gjorde några ärenden, när jag väl kommer hem körandes stannar jag som vanligt till lite ute vid hästarnas hagar för att se att allt är okej. Tror ni att det var det?
Jo vars hästarna kom springandes och mötte mig med en gnäggning, MEN..... 

Tror ni att min (för tillfället klumpfotade) häst hade bandaget på sig...????
Mycket riktigt NEJ!

Men Varför skulle Corall sluta förvåna mig....!

Men framförallt varför skulle hon sluta överlista sin matte...???


Lat katt eller var det kanske lat ryttare?

Kan ni förstå att det redan är februari??
Jag hinner knappt med... Det är faktiskt så att snart,, väldigt snart är det sommar igen!!!
UNDERBART!!!!!!


Idag har hästarna fått vila ifrån arbete och bara ta det lugnt i hagen medans jag har haft stor städning i stallet. Inte så där jätte kul kanske men det måste göras ibland. Några tjejer har frågat om dom kan få några grejer att sälja på deras häst loppis och givetvis ställer jag upp med gamla grejer som jag inte har någon nytta av!

Dagens bild är min otroligt lata inne katt =)

Han kan verkligen konsten av att inte göra för mycket ;)


RSS 2.0