"Hoppe tossa"

Hoppträning igårkväll för min och Lipstick´s del!

Bjuder på en otroligt dålig "map" över en utav banorna vi tränade på igår.  En del lite luriga svängar, inte så svårt när hinderna ligger på 1meter. Men när det väl kommer upp till 130 då får det vara lite teknik med i bilden också.
Lipstick skötte sig väl och hoppade med världens fart, synd bara att hennes ryttare inte gjorde jobbet fullt så bra, bara nästan så bra ;)Tack du gode för ridhus =)

Härlig försommar bild =)


Jobbet

Tänkte berätta lite mer om mitt jobb!
 I våras läste ni kanske det här inlägget och förstod att jag arbetar i ett travstall =)

Fick ett väldigt bra erbjudande från proffstränaren i stallet.

För tillfället är vi 3 hästskötare/ tränare i stallet som har hand om hästarna + våran chef/ tränare.
Vi har våra egna hästar som vi tar in och ut, gödslar, kör, pysslar med, följer med på tävlingar, longerar, tömkör m.m m.m

Utöver det rider jag många utav stallets hästar då det enbart är jag som är ridkunnig.
och ja jag kan säga att rida travhäst är inte direkt min dröm i livet, det är väldigt speciellt och man måste ha kunskap för att kunna göra det! Dock tycker jag att det är väldigt roligt att använda min kunskap både från travet och från ridningen för att träna hästarna efter det!

Det jag framförallt gör är att rida "tränings lopp", intervall träning och klättring ute i terrängen! Vi har massor utav tränings slingor i skogen, men när det står klättring på schemat blir det ofta så att jag rider utanför vägarna och låter hästarna lyfta lite mer på benen över stock och sten och samtidigt gå backe upp och ner!


En liten del utav stallgången.

 

En mystisk morgon bild utöver några av hagarna.


Nya kompisar i skogen!!

I våras "glömde" jag ju berätta för er om mina nya vänner i skogen...

Idag när jag var ute och skrittade Lipstick en lång runda var våra vänner där igen =)

Skymtar ni Hälge´s fru...??   ;)

GkBjuder på en dålig mobil kamera bild!


Unghäst ridning

Den där underbart söta "lilla" hästen Calissa...

Igår var dagen då Morgan fick leda henne och jag red en liten runda!!
Snacka om att hennes ägare är stolt =)

Atjjjoooo!!!

Blir en hår resande uppdatering idag ;)

Lipstick och Sigge är nu äntligen klippta!!Kan meddela att jag dock var hårigare än normalt när jag gick in från stallet ;)


Här gör vi det ordentligt från början!

Vad gör man med 40 minuter en tisdags eftermiddag??

Jo man kan ju alltid lasta sin suveränt duktiga unghäst 5 gånger =)-Bara så där helt själv, tog inte alls långt tid att övertala henne till det ;)


Calissa snuvar mig...


I onsdags så for jag till halmstad för att hämta hem guldklimpen! Det blev en liten kamp innan hon stod i släpet men skam den som ger sig =)

Hela vägen hem stod hon som ett ljus, härligt med tanke på att det var hennes andra åk tur i livet!!


Sedan hon kom hem har vi verkligen legat i träning. -Himmel vilken duktig unghäst jag har!!! =)

I Torsdags så tog jag in henne själv i stallet på eftermiddagen och borstade av henne. Inga som helst bekymer där inte! Hade schabrak på henne och såklart även träns. Efter det blev det en ganska lång promenad med en massa miljö träning. Traktorer, lastbilar och en hel del annat kul.


Under fredagen var det åter igen dax för träns träning och påbörjad longering!  -Suveränt gjorde min lilla stjärna det!  Efter det la jag på henne sadeln. Inte blev det någon stor affär utav det utan hon stod hel nöjd där i stall gången.

Lördag, vila!

Idag blev det sadel på under longeringen! Jag måste ju erkänna att jag hade förväntat mig några bock språng, men icke då............. ;) Så ja jag känner mig lite snuvad på det! ;)


RSS 2.0