Upp hopp

Minnena utav den gångna helgen kommer nog att sitta i tills nästa gång jag kopplar släpen och packar bilen full med häst saker.... Det är så härligt att åka upp där!! Visst är det lite att fixa innan man åker iväg så, hästvakt ska ordnas, saker ska packas.... det ska planeras hit o dit!

Men vad härligt när man kommer iväg!!


Nog om det och åter till Lipstick som tävlade =)

Dressyr momentet gick bättre än för två veckor sedan, hon kändes jätte fin på framridningen men var dock lite lat till en början utav dressyr programet, mitten var bättre men på slutet blev hon lite "springig" och slarvade i dom sista övergångarna. Gjorde dock en jätte bra avslutnings halt!!

Hoppningen gjorde hon utan bekymer!

Äntligen ute i terrängen började vi väldigt bra, ner i vattnet stog hon emot lite och saktade ner till trav.. Men vad gör väl det? Nej inget med tanke på att hon inte har gjort detta speciellt många gånger så är det helt okej! Sen kom det ett lite onödigt stopp tyckte jag på ett upp hopp! Inte bra men men sen flöt resten utav banan på super bra!


Så ja, -klapp o beröm Lipstick!


Mitt uppe i

Halva helgen till ända... lite sorgligt när man tänker på det men samtidigt så är det imorgon det gäller =)
Äntligen ska vi få slänga oss ut i terrängen igen!!!!!  =) 

Trav på Åby!

Att allt alltid ska packa sig som på hög.... Idag borde jag verkligen packa inför helgens tripp till halmstad. Men vad ska jag... Jo på trav med mina "jobb hästar".

Ska strax bege mig till jobb och packa lastbilen och sen bär det av mot Göteborg =)


Håll tummarna för mina två springare ikväll =)


stängsel i all ära

Det är just en sådan här tisdag som gör att man grubblar över vad man igentligen håller på med... Varför ha hästar när dom ändå inte hinner mycket mer än ut i hagen förrän dom får "fnatt" och brakar rakt igenom staketet kvart i sju på morgonen och jag börjar sju...!!

Så där lite lagom glad så fick jag lagat staketet provisoriskt igen och hoppade på cykeln!

 

Ikväll då när jag skulle ta tag i stängsel problemet ordentligt och även sätta upp en ny hage så vad tror ni vädrets makter ställer till med? Jo visst SNÖSTORM!!!

Häst livet är underbart! ;)


Livet på en pinne

Denna veckan är inte riktigt klok!! Fullt upp hela tiden.... Inte likt mig att ha riktigt så här mycket planerat, brukar fixa så det finns lite lediga hål här o var. Men icke den här veckan!!

Ähh vi kör ett litet "schema" över hur min vecka ser ut, mest så att ni vet vad jag gör när jag inte har tid att blogga ;)

Tisdag: Terräng träning med Lipstick på Gärds terräng bana. Vi ska göra en ordentlig koll utav Sixten och se hur det står till med hans ben.

Onsdag: Dressyr träning, påbörja packning inför helgen. Jag ska även försöka hinna med att köra och hämta en hopp sadel som ska provas.

Torsdag: Då är det mina jobb hästar som kräver total uppmärksamhet!! Vi har nämligen några hästar till start i göteborg.... (Lagom roande...)

Fredag: Packar det sista både till mig och Lipstick. Troligtvis beger vi oss till Halmstad redan på fredagen sen tillbringar vi hela helgen där! Fälttävlan på söndagen hos plönninge ryttarna!

Så ja detta är en intensiv vecka... Ska försöka hinna med att jobba också ;)

Lite sömn och mycket hästar! Kan det bli bättre? ;)


Skolbänken
 Idrotts psykologi står på schemat!

Sadel jakt

Letar efter en ny hoppsadel.
17-17,5 tum
Normal alt. vid bom.
Letar ju igentligen efter två ;)
Fälttävlan!!Igår (söndag) var det så dax för Lipstick´s första fälttävlan för i år och den andra i hennes tävlings karriär!

Dressyren gick lite sådär... I den ökade traven så lyckades vi med att få in ett galopp språng :P Lika så en halt mitt i programet blev lite "brysk" som domaren uttryckte det. Hon blev lite väl pigg i den ökade traven precis innan och lyssnade inte ordentligt så jag gjorde en bestämd halt för att få Lipstick tillbaka i rytmen igen. Efter det gick det bara bättre och bättre!! Fick väldigt gott betyg på galoppen! =)

Banhoppningen gjorde vi utan problem!

Efter närmare 4,5 timmes väntan så begav vi oss ut i terrängen!

Här flygandes över första hindret!
Terrängen gjorde vi felfritt och ruggigt snabbt!!


Men oj så kul vi hade! Trist bara att vi kom på 13de  plats o det var 12 placerade ;)

 


söndags tävling?

Puhhh....!!! Vilken dag detta har varit!

Började med jobb imorse och hade stallet för mig själv, både på gott och ont! Vem vill gödsla till 24 hästar? Nej tack man sliper gärna. Det är ju inte det hela heller för dom ska ju in och ut till hagarna också! Tyvärr kan ju inte alla 25 gå i hagen precis utan för dörren heller... Ahja nog gnällt om det ;)

Vi har även hunnit med en skogs runda med Lipstick och Corall. Bara precis tog en kort tur eftersom det är tävling för Lipsticks del imorgon =)

Jajemensan, äntligen är det dax för årets första fälttävlan!!
UNDERBART!!!!
Som jag har längtat! Dock var vi och gick banan ikväll och nog känner jag mig lite orolig för hur det ska gå igentligen... Lipstick är ganska så vaken och tittig häst framför allt när det då gäller terräng hinder. Men sitter jag bara till ordentligt och gör mitt jobb så ska det nog gå bra!
Spänningen stiger så att säga!


Lite mer "gnäll" om att jag har en halt häst... Sixten är tyvärr halt och jag misstänker en hovböld :( Full fart framåt

Här håller vi en hastighet utav 190 km/h från morgon till kväll!!

Just idag låg prioriteten på att åka iväg till ridhuset och rida igenom ett dressyr program.
För på söndag är det dax för årets debut i fälttävlan!!!

JIPPI!!!!


Terräng träning is da shit!!!

Jag bara älskar att rida terräng träningar!!! Det är bara så jäkla roligt...

Lipstick fick följa med till Tågarps ryttarförening idag för lite träning tillsammans med Madeleine (team chasing vän).

Vi började med lite uppvärmnings hoppning över några låga stockar. Fortsatte med några diken... Lipstick har något ont emot "hål i marken" och sätter sig på tvären  ;) Men efter lite övertalande så gick även det som en dans! Vi såg ut några hinder vi kunde hoppa efter varandra. Började med låda, två lite större stockar, 2 "hus" som stod med tre galopp språng mellan, vidare till ett tak och sen ett litet smalt hinder in i skogen.

Vi hoppade även lite häckar och bord.

Väl efter det var det dax att bege sig ner mot vatten hindret. Inga bekymmer alls!

Madeleine hoppade trappan ner och jag tänkte direkt att dte där ska jag inte göra med Lipstick idag... Vi har ju inte ridit terräng så himla många gånger... Så en trappa på tre steg kändes som lite att ta i redan. Men ja Madeleine lyckades få mig till att rida ner för hela =)

Väl efter det satte vi ihopa vars en liten bana och jag måste säga att jag är jätte nöjd!! Länge sedan jag hade så kul!

Tack Madde!!

(gammal bild)


Göra ikväll?

Kan det vara så bra att det blir terräng träning ikväll???

Vi får väl se =)

RSS 2.0